Author:admin85 Category: Tidningar oktober 4th, 2013 Comments are closed.

Visst är det skönt med nyhetstidningar? Man kan läsa om vad som händer i världen, vad forskare har kommit fram till och vad de nyaste rönen är inom bantning. Ett brett spektra av nyheter som tilltalar alla. Inom just bantning är det just nu extremt stort fokus på bantning skuren 5:2.  Böcker inom detta område ligger på topplistor och det finns speciella tidningar med råd och recept till de som följer dessa bantningskurer.

Men uppenbarligen är inte alla överens om att den är bra. För någon vecka sedan satt följande löpsedlar uppe från Expressen och Aftonbladet (se bilden). Den som inte är insatt i 5:2 borde inte bli mer klar över om den är bra eller dålig när tidningarna ger en sådan ambivalent information.

Olika Löpsedlar

Samtidigt är det ju väldigt smidigt med två infallsvinklar. De som gillar dieten och vill få vatten på sin kvarn köper Aftonbladet medan de som inte tycker om den eller vill få sin respektive att börja äta normalt igen kan köpa Expressen och lägga på köksbordet. Något för alla alltså även om deras budskap krockar en del.

Det finns även andra varianter då Expressen och Aftonbladet krockat med varandra. Under en period led kronprinsessan Victoria av ätstörningar vilket självklart kvällspressen ville förmedla. De ansåg det vara av allmänt intresse och skrev om det i stora uppslag. Självklart ville de även locka läsarna med stora löpsedlar. Det var i alla fall vad Expressen valde att göra.

Detta var några veckor före midsommar och det många svenskar som funderade på vem som skulle handla midsommarmaten och var denna högtid skulle firas. Aftonbladet valde att lägga fokus mer på detta.

Resultatet blev att Expressen basundrade ut löpet ”Victoria lider av anorexi” samtidigt som Aftonbladet också lade fokus på mat men ur ett helt annat perspektiv med ”Frossa i midsommarmaten”. Det är sällan som man kan säga att löpsedelskombinationer blir osmakliga men visst blev det ett lite antiklimax när dessa två satt tätt samman för att locka till sig läsare.

Självklart har allt en förklaring, kanske inte en så “kul” förklaring som vi skulle vilja – Kvällstidningarnas första och största prioritet är att sälja lösnummer, och att då smaska till med ”feta” löpsedlar verkar uppenbarligen fungera … vad säger det om oss kunder?

Comments are closed.