Author:admin85 Category: Nöje november 20th, 2022 Comments are closed.

Dom flesta känner nog någon som har allt – eller åtminstone det mesta. Att köpa en födelsedagspresent till en sådan person är väldigt svårt och det kan dessutom kännas onödigt att köpa en massa saker till någon som inte behöver något. Att då istället satsa på någon form av upplevelse att ge bort blir ett säkert kort – här kan du läsa om några förslag.

Ge bort en upplevelse

Till den som redan har det mesta i prylväg finns egentligen ingen anledning att lägga tid på att hitta en perfekt födelsedagspresent. Att köpa något bara för köpandets skull är slöseri med pengar och istället för att lägga en stor eller liten summa på något som personen kanske inte behöver så finns ett annat bra alternativ – att ge bort en upplevelse.

Upplevelser finns i olika former och antingen kan man köpa en från ett företag som säljer just upplevelser av olika slag eller så kan man hitta på en egen. Vad gäller det förstnämnda så kan man hitta något som passar för dom flesta – alltifrån att köra sportbil och testskjuta vapen till att gå på vinprovning.

Kändisar

Något som blivit populärt på senare tid är att skicka ett ”Memmo”, det är när en kändis skickar en videohälsning och grattar födelsedagsbarnet, ännu bättre ju självklart om mottagaren redan är ett fan av sagda kändis

Ett annat exempel på upplevelse kan vara att köpa en biljett till en konsert, en teaterföreställning eller något annat event. En biljett till en konsert eller en fotbollsmatch kan bli en väldigt uppskattad födelsedagspresent.

Man kan också styra ihop en upplevelse på egen hand, där man själv planerar vad som ska göras och under hur lång tid. Kanske vet du av en fin plats som passar för picknick? Överraska födelsedagsbarnet med en dagstur på cykel och en välfylld picknickkorg. Ta en båttur, gå på restaurang eller bjud på fika på ett konditori.

En födelsedagspresent behöver inte vara varken dyr eller exklusiv för att den ska uppskattas – kom ihåg att det är tanken som räknas.

En god sak

Ett annat alternativ om man inte hittar någon upplevelse som faller mottagaren i smaken är att ge bort en gåva för en god sak. Det finns många företag och organisationer som erbjuder gåvokort eller liknande, där man själv väljer en summa som sedan går till bättre behövande. För en person som redan har det mesta är det en fin present som gör gott för andra som verkligen behöver det.

Comments are closed.