Author:admin85 Category: Hem & Hushåll oktober 2nd, 2020 Comments are closed.

Det finns grillmästare och så finns det grillmästare. Självklart beror det inte på vilken grill man har, även om det i viss mån kan påverka resultatet, och inte heller på redskap.

För att bli bra på att grilla behöver man både kunskaper och övning men med rätt prylar gör man jobbet enklare. Nedan följer några heta tips på grillredskap man kan använda sig av för att få bättre resultat och för att bli en ännu bättre grillare.

Grillmästaren i action

”Must Haves” för grillmästaren

Idag finns mängder av tillbehör för grillen, vissa bra och andra nästan överflödiga. Det finns pizzastenar och formar, grilltänger, grilltändare och massa annat. Vissa saker kan som sagt vara bra medan andra inte påverkar resultatet alls. Två av dom saker som däremot påverkar resultatet är följande:

Skorstenständare/Grillstartare – Perfekt glöd är A och O för den som grillar på kolgrill. Får att enkelt få fyr och sedan en jämn och fin glöd är en så kallad skorstenständare ett bra tillbehör. Det är en cylinderformad behållare där man lägger briketter eller kol, tänder på och vips har man perfekt glöd att grilla på. Enklare blir det nog inte.

Stek/Grilltemometer – Räddaren i nöden för att lyckas med ett perfekt tempererat kött, oavsett om man grillar på kol,- eller gasolgrill, är stektermometern. Att grilla på känsla är otroligt svårt men med en termometer får man perfekt resultat varje gång, oavsett om man grillar kött, fågel eller fisk.

Rengöring viktigt för framtida succéer

För att kunna grilla som en kung behövs en hyfsat bra grill – men framför allt krävs det att man tar hand om den grill man har. Rengöring är ett bra exempel som påverkar grillresultatet. Att slänga en fin köttbit på en grill som inte blivit rengjord på ett tag känns varken fräscht eller proffsigt. Resultatet blir inte heller strålande om man grillar på inbränt fett och gamla matrester.

Med en rejäl grillborste kommer man långt, det viktigaste är att man rengör grillen efter varje användning. Det finns dessutom rengöringsmedel framtagna att använda till grillen, vilket kan vara nödvändigt ibland.

Vill man göra det enkelt för sig på den här punkten kan man alltid prova på det senaste, nämligen att rengöra grillen med en grillrobot. Det är en liten apparat med borstar som drivs med batteri, och som gör jobbet åt en på ca 20–30 minuter. För ”grillnörden” är det dessutom ett redskap att styla med för dom beundrande matgästerna.

Comments are closed.