Author:admin85 Category: Ekonomi december 22nd, 2014 No Responses

Ibland behöver man en bil under semestern, till en flytt eller till en affärsresa. Anledningarna är många men oavsett varför man behöver en finns det ingen anledning till att betala mer än nödvändigt. Billig biluthyrning finns nuförtiden tillgänglig för i princip alla mer eller mindre oberoende av var man bor. På nätet kan man hitta mycket fördelaktiga erbjudanden och det är inte svårt att hitta. Det finns några saker att tänka på för att få ner priset så mycket som möjligt så här kommer några tips.

Boka online

Detta har redan nämnts till viss del men det är förmodligen det viktigaste tipset för att få bästa möjliga pris på en hyrbil. Visst kan man ringa till eller besöka en av de stora hyrbilsfirmorna men då ska man inte bli förvånad om priset är relativt högt. Det är svårt och krångligt att jämföra priser på det sättet men på nätet är det en helt annan sak. För det första är utbudet på nätet mycket större och således även konkurrensen vilket påverkar priserna. Det är enkelt att jämföra erbjudanden och bokningen är enkel att göra.

En liten bil på ett tangentbord

Var ute i god tid
Om man bokar bilen i god tid så kan man spara mycket pengar. Ju närmare hyrdatumet man kommer desto färre bilar finns det tillgängliga och priset ökar på grund av det lägre utbudet. Särskilt viktigt är det att boka i god tid till storhelger och under semestertider när efterfrågan är mycket större. Många företag erbjuder rabatter som är större ju tidigare man bokar.

Kilometerbegränsningar

Många gånger finns det en klausul i hyreskontraktet som reglerar hur många fria mil som ingår i priset. Därefter får man betala extra för varje kilometer eller mil vilket kan bli mycket pengar. Tänk till noggrant vid hyrtillfället då det går att spara mycket pengar med rätt avtal. Om bilen endast ska användas en kortare sträcka och de fria milen räcker så kan det vara fördelaktigt med en kilometerbegränsning i kontraktet då grundpriset ofta är lägre. Ska bilen användas längre sträckor så är det viktigt att se till att det inte finns några begränsningar för antal kilometer som får köras.

Tanka bilen

Ofta glöms detta bort men det kostar att ignorera. När man hämtar bilen så är den oftast fulltankad så den ska även vara full vid inlämning. Se till att tanka precis innan för om tanken inte är full så tankas den på hyrbilsstället vilket blir betydligt mycket dyrare. En enkel sak att göra som man sparar värdefulla pengar på. Här finns en liten fördel med att hyra exempelvis på en Statoil mack.

Hyr vad du behöver

Det kanske låter som en självklarhet men om man inte i förväg tänker över sina behov är risken stor att man bokar en för stor bil eller väljer ett paketalternativ med extradetaljer som man egentligen inte behöver.  Behövs kombi, takbox, Gps m.m?

Det samma gäller bilens storlek. Genom att välja så liten bil som möjligt kommer man att pressa priset rejält på biluthyrningen. Det är detta tillsammans med hur många dagar man hyr som är de två största faktorerna som drar upp priset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

× 2 = 6